CNY Katendrecht 2019

header

Op zondag 10 februari werd er een leeuwendans optocht verzorgd in Katendrecht Rotterdam door de Shinji leeuwendans team. Helaas begon de dag met keiharde regen, waardoor de opkomst van het publiek tegenviel. Alsnog werd de optocht met enthousiasme vervolgd!

Om het Chinees Nieuwjaar in te wijden werden er een aantal sla-ceremonies gehouden op verschillende locaties. De eerste ceremonie begon bij het Verhalenhuis Belvédère. Er werd in de middag namelijk een Nieuwjaars fondue gehouden voor de bewoners van Katendrecht. Na een spectaculaire ceremonie van drie leeuwen, gingen ze samen met een basisschool klas verder die speciaal voor het Chinees nieuwjaar een zelfgemaakte draak hadden gemaakt door naar het Kaap Vislokaal. In het restaurant waar dagelijks verse vis wordt serveert opende de gele leeuw de ceremonie. Het restaurant werd al snel omsingeld door een grote menigte die een glimp van de leeuwen probeerde te vangen. De Vislokaal was na de ceremonie weer gezegend dankzij de leeuw die de kropsla over het restaurant had verspreid.

De leeuwen vervolgde hun optocht in de regen naar de New York Hotel, waar ze even op adem konden komen. Het restaurant MOOD by Eveline Wu was de volgende bestemming voor de leeuwen. De stemming in het restaurant zat er al goed in door de DJ en de dansende gasten. De leeuwendans optreden versterkte deze, waardoor de gasten het optreden met een brede glimlach hadden bekeken. De dag eindigde met een optreden bij de Foodhallen, waar de bezoekers die aan het lunchen waren konden genieten van een live-leeuwendans optreden. De leeuwen hadden voor een erg feestelijke sfeer gezorgd door de interactie die ze hadden met de gasten aan tafels. Ondanks de stortregen werd het toch een prachtige dag!